Reklam Alanı

Android cihazınızın rootlu olup olmadığını nasıl anlarsınız ?

Bu soru çoğu kişi tarafından araştırılır ve önemli bir sorudur. Telefonum Rootlumu ? Özellikle telefon alışverişinde kontrol etmeniz gereken özelliklerden birisidir. Öncelikle root nedir bunu anlayalım.




Root Nedir ?

Rootlu bir cihaz üzerinde siz tüm yetkilere sahip olabilirsiniz ve birçok değişiklik yapabilirsiniz. Rootsuz bir cihazda erişiminiz kısıtlıdır yani birçok özelliği kullanamazsınız. Ama cihazınıza root attığınız takdirde tamamen yetki sizde olacaktır ve cihazınızdaki tüm bilgi ve donanıma ulaşabileceksiniz.

Telefonun rootlu olup olmadığı nasıl anlaşılır ?

Bunu anlamak çokda zor değildir. İlk yöntem olarak uygulama menünüzde SuperUser uygulaması varsa bu cihazınızın rootlu olduğu anlamına gelebilir çünkü bu uygulama root atma işleminde kullanılır. İkinci bir yöntem ise google play store'dan Root Checker vb. bir uygulama indirin ve cihazınıza kurun. Uygulamayı açıp önünüze gelen butona tıklayın eğer cevap yeşil yanarsa cihazınız rootlu 'dur. Eğer kırmızı renk yanarsa telefonunuz rootsuz 'dur.




Ancak şunu belirteyimki cihazınızda superuser uygulamasının olması cihazınızın herzaman rootlu olduğu anlamına gelmez. Telefonun rootlu olup olmadığını anlamak için en garanti yöntem yine root checker yani root kontrolü'dür. 

Hiç yorum yok