Reklam Alanı

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir ?

Güneş yanığı nedir ?


Güneşin ultra mor ışınlarına aşırı maruz kalınması güneş yanığına neden olabilir.
Güneş yanığı cildin yumuşak ve kırmızı olmasına neden olur. Birkaç gün sonra kabarcıklar da ciltte görünmeye başlar ve ardından cildin soyulması izlenir. UV ışınlarına aşırı maruz kalma da cildi cansız, donuk ve tüy görünümlü yapar. Işınlar, cilt kanserine yol açabilecek aşırı serbest radikal hasarına neden olur.



Güneş yanığına ne iyi gelir ?

Güneş yanığı 'nda etkili ve başarılı rahatlama için en iyi doğal ev ilaçlarının güneş yanığına iyi gelen bitkiler bazıları aşağıda belirtilmiştir:

  • Aloe Vera: Aloe vera jelini güneş yanmış alanının her yanına uygulayın, cilde cidden faydalıdır. Aloe vera ayrıca cildi rahatlatır ve nemlendirir. Size enflamasyon ve yanma hakkında bir kontrol sağlar.

  • Salatalık : Sakinleştirmek için taze salatalık dilimleri koyun veya etkilenen bölgenin üzerine rendeleyin. Ayrıca salatalık ısıyı ve yanmayı azaltır ve normal cilt dokusuna kavuşmasına yardımcı olur.

  • Bal: bal güneş yanıkları için en dikkat çekici çarelerden biridir. Etkilenen bölgeye bal uygulayın ve en az 20 dakika bekletin. Ardından durulayın.

  • Uçucu yağlar : Yanık ciltlerde% 1 lavanta yağı kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca bitkisel banyoların lavanta veya papatya esansiyel yağları kullanılarak alınması tedaviyi hızlandırır.

  • Patates : Bir patates rendeleyin ve yanmış cilde dikkatlice uygulayın. Patatesteki nişasta oranıcildi rahatlatır.


Evden ayrıldığınızda güneşte durup durduğunuzdan emin olun. Cildi güneşin sert UV ışınlarından koruyun.Dahası, gözlerin altındaki hassas cildi korumaya çalışın. Göz altı hassas bir dokudur güneş yanığından çabuk etkilenebilir. Yani bu konuda dikkatli olmanızı öneriyorum.
Su içmeyi unutmayınız ve günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Günlük öğünlerinize bir sürü taze meyve ekleyin. Cildin beslenmesini sıvı içecek ve hayati besinler sağlarlar.

Güneş yanığı evde tedavi

Hiç yorum yok