Reklam Alanı

Dünyanın En Tehlikeli Adaları

Dünya büyük bir gezegen ; nerede, ne zaman, ne olacağını bilemeyiz. Tıpkı son derece tehlikeli adaları bilmediğimiz gibi. Evet kaçıncı yüzyıl'da yaşıyoruz ne tehlikesi diyebilirsiniz ama evet bu adalar son derece tehlikeli. Gelin birlikte Dünyanın en tehlikeli adaları'nı inceleyelim.

1- Ölum Adası Poveglia 

Poveglia

Poveglia ölüm adası İtalya'da Venedik ve Lido arasında küçük kendi haline bir adadır. Ancak tehlikeli bir adadır. Eski tarihlerde veba hastalığına yakalanan tüm insanlar yani çocuk genç yetişkin yaşlı farketmeksizin bu adaya gönderilip ölüme terk edilmişlerdir. Bir deyişe göre 160bin insan bu adada kötü bir sonla yaşamını yitiriyor. Hatta şuanda bile cesetler gözle görülmektedir ve ürkütücülüğünü hala korumaktadır ölüm adası. Bu olayda adayı tehlikeli kılan bir özelliğidir.

2- Yılan Adası (Queimada Grande)


Queimada Grande Adası Türkçe bilinen ismiyle Yılan Adası Brezilya hükümetine bağlı Sao Paulo eyaleti açıklarında Atlas okyanusunda bulunan büyük bir alanı kapsayan (450bin metrekare) Dünyanın en tehlikeli adası denilebilecek bir adadır. Yılan adası yüzlerce tür yılanın bulunduğu ve adaya girişin Brezilya hükümeti tarafından yasaklandığı adadır. Adaya girişin yasak olmasından ve bolca yılandanda anlaşılacağı üzere bu ada en tehlikeli adalar listesine ismini yazdırdı.

3- Fiji Adası 


Sadece Fiji Adası dediğimize bakmayın 45.000 'i geçkin küçük adalardan oluşan takım adalarının ismidir Fiji Adası. Peki neden tehlikeli olduğuna gelelim. 1839 tarihinde adaya giden bir grup turist fiji adası yerlileri tarafından yemek niyetine yenmişlerdir. Buda insanları bir hayli endişelendirmiş ve ada tehlikeli olarak ilan edilmiştir. Günümüzde hala varlıklarını sürdürdüğü bilinen ada yerlilerinin insanlara tahammülü yoktur. 

4- Ramree Adası 


Myanmar'da bulunan 1350 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan adadır Ramree Adası. Adada 1945 yılında bir savaş yaşanmış ve 900 civarı japon askeri öldürülmüştür ve cesetlerinin hala bu adada olduğu düşünülüyor. Ada çok sayıda yılan böcek türüne ev sahipliği yapmaktadır. Cesetler ve böcekler düsünülduğünde ada gerçekten tehlikeli bir adadır.

5- Hart İsland - (Ölüler Adası)

Ölüler Adası


Ada Amerika'nın New York eyaletinde bulunmaktadır. Bu adada fazlasıyla ceset bulunmaktadır. Amerikada'ki sahipsiz hapis tutuklular, sokakta yaşayanlar, fakir aile bireyleri ve cesetleri morg'dan alınmayan çogu kimse bu adaya gönderilir ve burada gömülür. Adada sadece yetkili kişilerin girişine izin verilmektedir. Cesetlerin bulunduğu bir ada tabiki korkunç'tur.




Bu adalardan birine gitmek cesaret ister.. 

4 yorum:

  1. ayrıntılı bir makale olmuş. tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenmenize gerçekten çok sevindim.

      Sil
  2. Beğenerek okudum yazılarınızı.Hiç bilmediklerini öğrendim,hiç görmediklerimi gördüm sayenizde.Teşekür ederim...

    YanıtlaSil
  3. Bilgi herzaman iyidir.Yazınızla beraber bilmediklerimi öğrendim.En çokta merakımı çeken ölüm adası oldu.İlginç gerçekten.Teşekür ederim..

    YanıtlaSil